Logotipos del Ministerio del Ministerio para la Transición Ecológica y del IDAE
alt=""

Alguna cosa està canviant

Alguna cosa està canviant a la societat. Els ciutadans volem ser protagonistes de la transició energètica a Espanya. A la llar, a les nostres comunitats, a la feina i als espais públics hem començat a implicar-nos activament en un ús més responsable de l’energia.

Ara apostem per fórmules alternatives, impensables fa anys, com produir electricitat a la nostra llar a partir de l’energia solar. Espanya es troba en una posició privilegiada, ja que disposa del recurs renovable més important, el sol, font gratuïta i inesgotable d’energia.

Ara som més eficients. Apostem per la rehabilitació energètica dels habitatges i ens impliquem a reduir el consum d’energia. A l’actualitat el nostre parc d’edificis consumeix el 30% de l’energia.

Ara consumim menys a casa i a la feina, però també en els desplaçaments. Amb transports més sostenibles i vehicles impulsats per energies netes, en ciutats i pobles que es transformen i adapten a aquesta nova realitat.

I tots hi guanyem amb aquest canvi; el país, també. L’autonomia estratègica i la sobirania energètica, fruit d’aquesta transició, seran crucials per a Espanya en les pròximes dècades.

Com a organisme públic, a l’IDAE treballem per impulsar l’eficiència energètica i les energies renovables entre els ciutadans, les empreses i les administracions.

Sí, hem fet un salt de gegant.

Sí, alguna cosa està canviant.